Какво е нужно за да започна работа с DMR?

Разбира се, за да започнете да използвате цифровата мрежа на DMR+ Bulgaria е необходимо да притежавате свой личен радиолюбителски повиквателен знак издаден от Комисията за регулиране на съобщенията.

Всяко устройство има свой индивидуален идентификационен номер. Първоначално на един знак можеше да бъдат присвоени няколко идентификационни номера. Това обаче вече не е възможно. В началото предположихме, че идентификационният номер ще бъде създаден в националната потребителска база данни, така че да бъде непрекъснат и числата да не се повтарят.

Структурата на идентификационния номер за отделни потребители се основава на 7 цифри, от които първите 3 са MCC код или код на държавата (за България е 284 – виж: http://en.wikipedia.org/wiki/Mobile_country_code ), следват 4 индивидуални цифри за всеки радиолюбителски знак.

За да получите вашия индивидуален код, е необходимо да се регистрирате на следния адрес: https://radioid.net/#!

След като изпратите сканиран ваш документ на сайта за регистрация  (писмо от КРС) за притежание на личен опознавателен радиолюбителски знак, по мейла ще получите регистриран персонален ID номер , чрез което АйДи глобалната радиолюбителска мрежа ще знае, че сте Вие.

Comments for this post are closed.