Защо DMR?

Защо DMR

Първо: Защо не?!

Радиолюбителите се стремят да разширяват спектъра си от знания и интереси а цифровите начини за излъчване стават все по-популярни.С времето се делят на няколко цифрови стандарта с различни иновативни функции и екстри.  DMR , D-Star , YSF , P25 , NXDN , iDAS , TETRA …

D-Star е популярен цифров стандарт сред радиолюбителите. Създаден от и за радиолюбители ,  съвместно с Федерацията на японските радиолюбители и компанията за радиокомуникационно оборудване Icom .

В рамките на ITU (международния телекомуникационен съюз) създаде нова цифрова мрежа ,съвместно с Motorola MOTOTRBO като я въведоха със стандарт като цел и начин за комуникация в развитие, която мрежа дава широка гама от възможности.

Потребителят не зависи от един единствен производител на цифрови радиостанции , което е от голямо значение с оглед на бюджета при избора на цифрово оборудване, функционалност и т.н.

Радиопредавателните станции са в широка ценова граница , цената се определя по функционалност като цветен дисплей , текстови съобщения , брой канали , персонални повиквания , процесорна обработка на микрофона , качество на звука и др, втория фактор определящ цената е именно издръжливост като корпуса на радиото , капацитет на батерия , IP клас на водо и прахо устойчивост , умора на материала и др. Водещи при DMR са Motorola като създатели на цифровия DMR стандарт , следвани от Hytera , най много продадени устройства които дори са на въоръжение в армията на няколко дървави са Retevis, други производители са Alinco , TYT , AnyTone , Baofeng и поне още десетина разновидности на изредените брандове.

Comments for this post are closed.